HR-advies en begeleiding

Organisatieontwikkeling

Uw organisatie komt in een andere (levens)fase. Dit kan zijn door groei of juist door krimp, door een fusie, overname of opvolging. Een moment om de structuur van de organisatie te bekijken en misschien te veranderen. Soms ook ontstaat geleidelijk de behoefte om de organisatie anders in te richten, om bijvoorbeeld effectiever te zijn. Als HR-partner adviseer en begeleid ik u graag bij de HR-gerelateerde aspecten van uw organisatieontwikkeling.

• Specifieke HR-vraagstukken

De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo naar een markt waarin flexibiliteit steeds belangrijker wordt. Hoe ga je daar als bedrijf mee om, zodat de continuïteit van de onderneming gewaarborgd blijft? Hoe zorgt u dat uw medewerkers met plezier hun werk kunnen blijven doen tot hun 67e? Hoe neemt u op een prettige manier afscheid? Uitdagingen waarvoor bij u de capaciteit wellicht ontbreekt of waarbij u behoefte heeft aan een praktisch advies.

 

Tijdelijke ondersteuning HR-afdeling

Ziekte op de personeelsafdeling, invulling van zwangerschapsverlof, aanvulling op de bestaande bezetting. Soms is er tijdelijk behoefte aan extra capaciteit op uw personeelsafdeling. Maar dan wel door iemand die snel is ingewerkt en op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op personeelsgebied. Door mijn jarenlange ervaring ben ik direct inzetbaar en lopen de dagelijkse werkzaamheden soepel door.

 

Gecertificeerd voor het afnemen van diverse Picompany instrumenten en  Keiwijzer Feedbackcoach

 

WerkFIT! logo 3cm kopie werkFIT! is een co-creatie met Elsbeth van der Hurk en brengt hernieuwde energie en inzicht in Persoonlijk Leiderschap voor professionals in ieder vakgebied.

 

 

 

 

maritendpage_edited-1